Bozdoğan Ziraat Odası > Haberler > Sağanak yağış ve rüzgar Bozdoğanlı çiftçileri vurdu

Sağanak yağış ve rüzgar Bozdoğanlı çiftçileri vurdu

Dün Bozdoğan’da etkili olan sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar, tarım alanlarına zarar verdi. Sel ve rüzgar mısır ve yonca tarlalarını biçilemez hale getirdi. Zararlarının büyük olduğunu ifade eden çiftçiler, yetkililerden destek beklediklerini ifade etti.

TARLALARI SU BASTI

Bozdoğan Ziraat Odası Başkanı Galip Özel, Bozdoğan’ın Haydere, Yakaköy, Koyuncular mahallelerinde etkili olan sağanak yağıştan dolayı yonca ve mısır tarlalarını su bastığını söyledi. Zararın büyük olduğunu ifade eden Özel, “Çok sayıda çiftçimiz, afetten mağdur oldu. Mısırlar yattı, paketlenen yoncalar da su içerisinde kaldı. Birkaç gün içerisinde zarar tespit çalışması yapılacak. Çiftçilerin mağduriyetini gidereceğiz” dedi.

ÇİFTÇİNİN MASRAFI ARTTI

Çiftçi Murat Tavas ise Bozdoğan Ovası’nda silajlık mısır hasadının başladığını ancak olgunlaşmayı bekleyen güz ekimi mısırların rüzgardan büyük zarar gördüğünü söyledi. Mısırlar yattığı için silaj makinesiyle hasadın gerçekleştirilemeyeceğini belirten Tavas, “Mecburen işçi bulup mısırları el ile biçmemiz gerekiyor. Bu da giderlerimizi artıyor. Rüzgar, yüzlerce dönüm mısır tarlasında büyük zarara yol açmış. Yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuştu.