Bozdoğan Ziraat Odası > Haberler > Organik tarım üreticileri denetleniyor

Organik tarım üreticileri denetleniyor

Bozdoğan Ziraat Odası Başkanlığı’nın 2015 yılı başlarında başlattığı organik tarım uygulamasına katılan 347 üretici, Bozdoğan Ziraat Odası ekipleri tarafından denetleniyor.

Bozdoğan genelinde organik tarım uygulamasına geçen zeytin, kestane ve incir üreticileri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın gönderdiği müfettiş ve Bozdoğan Ziraat Odası ekipleri tarafından denetleniyor.

Yaklaşık 150 incir üreticisinin denetlendiğini ve olumsuz bir sonuç çıkmadığını bildiren Bozdoğan Ziraat Odası Başkanı Mustafa Galip Özel, şöyle konuştu:

“2015 yılının başlarında başladığımız organik tarım uygulamasına 347 üretici katıldı. Bu uygulamaya katılan üreticilerimizin hepsine organik tarım standartlarını verdiğimiz eğitimlerde anlattık. Üreticilerimiz bu standartlara göre üretim yapmaya başladılar. Katılan 347 üreticiden 150’si incir üreticisiydi. İncir hasat dönemi sonlandı ve yapılan denetlemelerde hiçbir incir üreticimiz sınıfta kalmadı. Aynı sonucu inşallah kestane ve zeytin üreticilerinde de alırız.”

“YÜZÜMÜZÜN AKIYLA İLK YILI TAMAMLIYORUZ”

Organik tarım uygulamasına geçen üreticilerin denetimlerinin üç yıl devam edeceğini söyleyen Özel açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

“Organik tarım uygulamasına geçen üreticilerimiz başladığı yıldan itibaren üç yıl denetleme süresine tabi tutulacak. Biz bu üç yılın ilk yılını yüzümüzün akıyla tamamlamak üzereyiz. Organik tarıma geçen 347 üretici, denetleme yapılan üç yıl içerisinde herhangi olumsuz sonuç almadığı takdirde organik tarım desteği almaya başlayacak. Bu yıl organik tarımda dekar başına 70 lira destekleme veriliyor ve bu rakam her yıl artıyor. Bu destek üreticilerimize rahat bir nefes alma imkanı sağlayacak.”