Bozdoğan Ziraat Odası > Haberler > Erbeyli Toplantısı

Erbeyli Toplantısı

Kuru incirde kalite ve verimi artırmak için, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından koordine edilen ve İncir Araştırma Enstitüsü ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi destekleri ile EKMMİB adına YK Başkan Yrd. Mehmet Ali IŞIK, Enstitü Müdürü Selim ARPACI, EÜZF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih ŞEN yönetiminde gerçekleştirilen toplantıya, kuru incir üretiminin yoğun olduğu Aydın ve İzmir İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri, Aydın, İzmir ve Nazilli Ticaret Borsaları, Aydın ve İzmir İl/İlçe Tarım Ziraat Odaları ve kuru incir ihracatçısı firmaların teknik personellerinden oluşan 60 kişilik bir teknik ekibin katılımıyla yapılmıştır. Toplantıda kuru incirin değerini daha fazla artırmak için önümüzdeki dönemde atılacak adımlara ilişkin yol haritası belirlendi. Kuru incir üretiminin hasat, hasat sonrası ve depolama aşamalarında yapılması gerekenler ve alınması gereken önlemlerin tartışıldığı toplantıda önemli kararlar alındı.