Kuru incirde kalite ve verimi
artırmak için, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından
koordine edilen ve İncir Araştırma Enstitüsü ev sahipliğinde gerçekleştirilen
toplantı, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi destekleri ile EKMMİB adına YK
Başkan Yrd. Mehmet Ali IŞIK, Enstitü Müdürü Selim ARPACI, EÜZF Öğretim Üyesi
Prof. Dr. Fatih ŞEN yönetiminde gerçekleştirilen toplantıya, kuru incir
üretiminin yoğun olduğu Aydın ve İzmir İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri,
Aydın, İzmir ve Nazilli Ticaret Borsaları, Aydın ve İzmir İl/İlçe Tarım Ziraat
Odaları ve kuru incir ihracatçısı firmaların teknik personellerinden oluşan 60 kişilik
bir teknik ekibin katılımıyla yapılmıştır. Toplantıda kuru incirin değerini
daha fazla artırmak için önümüzdeki dönemde atılacak adımlara ilişkin yol
haritası belirlendi. Kuru incir üretiminin hasat, hasat sonrası ve depolama
aşamalarında yapılması gerekenler ve alınması gereken önlemlerin tartışıldığı
toplantıda önemli kararlar alındı.