Bozdoğan Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Bozdoğan Ziraat Odası > Haberler > Bozdoğanlı çiftçilere iki tarım danışmanı hizmet veriyor

Bozdoğanlı çiftçilere iki tarım danışmanı hizmet veriyor

Mart ayında, Tarım Danışmanı Utku Saygılı ile çalışmaya başlayan Bozdoğan Ziraat Odası, Temmuz ayında bünyesine yeni bir tarım danışmanı daha kattı.

Bozdoğan Ziraat Odası, çiftçilerine daha iyi hizmet verebilmek için Tarım Danışma sayısını ikiye çıkardı. 2015 yılı Mart ayında göreve gelen Başkan Galip Özel, Bozdoğanlı çiftçilere daha iyi hizmet vermek için gece gündüz çalışıyor.

Mart ayında, Tarım Danışmanı Utku Saygılı ile çalışmaya başlayan Bozdoğan Ziraat Odası, Temmuz ayında bünyesine yeni bir tarım danışmanı daha kattı.

Yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgile veren Tarım Danışmanı Utku Saygılı, “Bozdoğanlı çiftçilerimize Mart ayından itibaren hizmet vermeye başladım. Temmuz ayında Çetin Zengin de göreve başladı. Bozdoğan Ziraat Odasında iki tarım danışmanı olarak çiftçilerimize hizmet veriyoruz. Öncelikle Bozdoğan’ın tarımsal ve hayvansal potansiyelini ele aldık. İlçemiz çok büyük bir potansiyele sahip. Ürün deseni bakımından zengin. Çiftçilerimiz bugüne kadar tarımsal danışmanlık bakımında yeterli bilgi sahibi olamamış ve bilgilendirilmemiş. Öncelikle bu boşluğu kapattık. Gece ve gündüz çiftçilerimizle toplantılar yapıp bilgilendirdik. Çiftçilerimize organik tarım ve iyi tarım uygulamaları hakkında bilgiler verdik” dedi.

120 ÇİFTÇİYLE SÖZLEŞME YAPILDI

Bozdoğan'da zeytin, incir ve kestane ürünleri başta olmak üzere organik tarım uygulamasının yapıldığını belirten Tarım Danışmanı Saygılı, "Ürünler kimyasal girdi kullanılmadan yetiştiriliyor. Çiftçilerimiz, belgelendirme safhasına geçilmediğinden, bu konuda yeterli bilgi sahibi olmadığından her hangi ürünleri organik vasfı kazanmamış. Biz bunun üzerinde durduk. Şartları organik tarıma uygun olan çiftçilerimizi oraya yönlendirdik. Sözleşme yaparak Ziraat Odası çiftçi bünyesine aldık. Organik tarımda şuna itibariyle 335 sözleşmeli çiftçimiz var. İyi tarımda da aynı şekilde yaptık. İyi tarımda 41 çiftçimizle sözleşme yaptık. Tarımsal danışmalık olarak da 120 çiftçimizle sözleşme yaptık. Bu çiftçilerimize en iyi şekilde hizmet vermek için çalışıyoruz” diye konuştu.