Bozdoğan Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Bozdoğan Ziraat Odası > Haberler > Bozdoğanlı çiftçiler darbeye 'hayır' dedi

Bozdoğanlı çiftçiler darbeye 'hayır' dedi

Bozdoğan çiftçileri Ziraat Odasının ‘Darbeye Hayır’ çağrısına karşılıksız bırakmayarak 500 yakın traktörleri ile konvoy yaptılar.
  Bozdoğan’da 15 Temmuz’dan bu yana demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara, Bozdağanlı çiftçilerde traktörleri ile katılarak hepbir ağızdan ‘Darbeye Hayır’ dediler. Akşam saatlerinde eski sinema önünde toplanan 500 yakın traktör, Bozdoğan sokaklarında ve çevre mahallerinde konvoy yaparak dolaştılar. Çiftçilere bitiş noktasında Bozdoğan Kaymakamı Mustafa İkbal Ekşi, Belediye Başkanı Tümer Apaydın ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Ayrıca toplanan vatandaşlara 3 bin kişilik kar helvası ikram edildi.   
 “MEMLEKETE SAHİP ÇIKIP, KİMSEYE BIRAKMAMAK GEREKİR”
Bozdoğan Ziraat Odası Başkanı Galip Özel vatanın kolay ve basit kazanılmadığını, bunun çiftçinin de bilincinde olduğunu söyleyerek Özel, “Memleketimiz için el ele mücadelemizi göstermek için Bozdoğan Çiftçileri burada topladı. Bunu biraz daha pekiştirip gündemde tutmak istiyoruz. Bugün bu akşam burada 500 yakın traktör katılıyor. Bozdoğan merkez ve çevre toplamda 54 mahallelerimizden katılımlar var. Memleketimize Allah zeval vermesin. Devletimize, hükümetimize her şeyiyle sahip çıksın. Çünkü bu ülke hepsiyle bize lazım.  Gördük ki son zamanlarda acımasızca milletimizin üzerine mermi yağdırılıyor. İnsanlarımız töhmet altında bırakılabiliyor. Önemli olan şu, bu memlekete sahip çıkıp kimseye bırakmamak gerekiyor. Bu bilinçle hareket ettik. Toplumunda yüzde seksen beşi bu bilinçle hareket ediyor.  Şu anda ülkede birlik beraberlik var. Burada devlet büyüklerimiz, belediyemiz, komutanlarımız, bütün partiler, STK’lardan, esnaf odalarından herkes var. Burası tam şölen havası yaşıyor.  Tek millet, tek devlet, tek bayrak bizim derdimiz budur” dedi.
“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLALIM”
Vatandaşlara seslenen Bozdoğan Kaymakamı Mustafa İkbal Ekşi,  “ Bugün Bozdoğan’ın çiftçileri ve vatandaşları vatanın birliği ve beraberliği için tohum ektiler. Yüzlerce traktörün toplanmasında, Bozdoğan’ın köylerinden muhtarlarından, Belediye Başkanımıza burada emeği geçen herkese saygı sevgilerimi sunuyorum. Şunu asla unutmayın 15 Temmuz gecesi bu milletin üzerinde hin planları olanlar hiç ummadıkları bir yerden tokat yediler. Onlar beklide bu zamana kadar alışıla gelmiş düşünceleriyle, bu milletin diktaya, yine bu milletin zulme razı olup evinden çıkmayıp sessiz sedasız eyvallah çekip evinden çıkmayacağını zannettiler. Ama millet karısı, kızı yaşlısı top yekün ayağa kalktı, bizim memleketimizi kan gölüne, kaosa çevirmekten kurtardılar. Durun bakalım dediniz. Bir daha bu topraklarda bu halktan izinsiz kimse kendi kendine plan proje yürütemez ve biz kimsenin öyle boynuna kement atıp, güdeceği bir koyun değiliz, dedi. Devam eden demokrasi bizlere şunu gösterdi, şimdiye kadar beklide uyuduk, 15 gündür uykusuz kalarak düşmanlarının uykusunu kaçırıyor. Yeter ki biz birlik ve beraberlik içinde kalalım” şeklinde konuştu.
“DARBEDEN MİLLET SAYESİNDE KURTULDUK”
Darbelerden en büyük zararı siyasilerin gördüğünü ifade eden Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın. Apaydın, “Biz bu acıyı daha önce yaşadık. Bu sefer direkten döndük. Kimin sayesinde demokrasiye inanmış, inançlı, ülkesine inanmış, bayrağını inanmış bu millet sayesinde kurtulduk. Çok şükür ki bu meydanlarda sizlerle beraber olabiliyoruz., hürce demokratik bir şekilde yaşayabiliyoruz. Allah hiçbir zaman özgürlüğümüzü elimizden almasın. Korkmayacağız, yılmayacağız demokrasiye sahip çıkacağız” dedi.