Bozdoğan Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Bozdoğan Ziraat Odası > Haberler > Bozdoğan Ziraat Odası'ndan bir ilk

Bozdoğan Ziraat Odası'ndan bir ilk

“Ülkemiz ziraat odaları içinde bir ilk olarak, 60 kadın çiftçimiz ile Tarımsal Danışmanlık Hizmet Sözleşmesi imzalayarak, ‘Kadın Tarım Danışmanı’ istihdam ettik”

Bozdoğan Ziraat Odası Başkanı Galip Özel, kadın üreticilere hizmet vermek üzere, “Ülkemiz ziraat odaları içinde bir ilk olarak, 60 kadın çiftçimiz ile Tarımsal Danışmanlık Hizmet Sözleşmesi imzalayarak, ‘Kadın Tarım Danışmanı’ istihdam ettik” dedi. 

Bozdoğan’da üretim yapan ve Ziraat Odası’na kayıtlı kadın üyelere hizmet vermek üzere Kadın Tarım Danışmanı uygulaması başlattıklarını ve bunun Türkiye'de tek olduğunu söyleyen Başkan Galip Özel, ev, işletme ve bahçelere gerçekleştirilecek ziyaretlerle kadın üreticilerin sorunlarını çözüme kavuşturmak istediklerini ifade etti.

“9 MAHALLE’DE EĞİTİM KURSU DÜZENLEDİK”

Bozdoğan’da çiftçilik yapan üreticilerin sorunlarını gidermek, bilinçli ve teknolojiden faydalanarak üretim yapmalarını sağlamak için çalıştıklarını dile getiren Ziraat Odası Başkanı Galip Özel, “2017 yılından itibaren, sadece ‘kadın çiftçilerimize’ yönelik çalışmalar yapmak amaç ve düşüncesinden hareketle, Tarım Danışmanı Perihan Uysal’ı istihdam ederek, 60 kadın çiftçimiz ile Tarımsal Danışmanlık Hizmet Sözleşmesi imzaladık. Çiftçilerimizden gelen yoğun talep ve Bozdoğan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile yapılan işbirliği sonucunda 2015-2016 yıllarında toplam 9 mahallede ‘Meyve Bakımı ve Budama’ konulu çiftçi kurslarında odamız tarım danışmanları görev yapmıştır” diye konuştu.

“ÇATAK PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİK”

“Odamız yönetimince, çiftçilerimizin tarımsal yenilik ve teknolojileri yerinde görüp takip edebilmeleri, bilgi ve tecrübelerini artırmaları amacı ile ‘tarım fuarlarına’ çiftçi gezileri düzenlenmesine özen gösteriyoruz” diyen Başkan Özel, “2011 yılından itibaren Aydın ilimizde uygulanmaya başlanan Çevresel Amaçlı Tarım Alanlarının Korunması “ÇATAK” Destekleme Projesi kapsamına, ziraat odamız yönetiminin talep ve girişimleriyle 2015 yılından itibaren Bozdoğan ilçemiz de dahil edilerek kontenjan verilmeye başlanmış ve uygun şartları taşıyan çiftçilerimizin ‘ÇATAK’ desteklemesinden yararlanmaları sağlanmıştır. Su kaynaklarının doğru kullanılması amaçlanan bu projemiz ile tarım alanlarının bilinçli ilaçlanıp gübrelenmesi, toprağın da çoraklaşması önlenmiş oldu” ifadelerini kullandı. 

“ÜCRETSİZ EKİPMAN HİZMETİ”

2016 yılı itibarı ile BOZZOD adıyla kurulan şirket ile çiftçilerin uygun fiyata ve uygun şartlarda girdi maliyetlerinin düşürülmesini amaçladıklarını söyleyen Başkan Galip Özel, “Üreticilerimizin Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulaması’na kayıtlı, sertifikalı ürünlerinin daha yüksek fiyatlarla satabilmeleri için yeni pazarlar yaratmaktır. Şirket bünyesinde zirai ilaç, gübre, tohum, fide, zirai girdi temini ve satışı yapılarak çiftçilerimizin girdi ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanmaktadır. İlçemizde incir, zeytin ve kestane sahalarında görülen hastalık ve zararlılarla mücadelesi konularında çiftçilerimizi bilinçlendirmek amacı ile geniş katılımlı toplantıları ve paneller düzenlenmektedir. Ayrıca, oda bünyemizde çiftçilerimizin ücretsiz istifade edebilecekleri zirai alet-ekipmanlardan oluşan araç parkımız kurulmuştur. Araç parkımızda;15 adet 400 lt. pülverizatör, 2 adet Skyper tesviye küreği, 1 adet kükürt atma makinesi,1 adet traktör kepçesi, 1 adet 3 tonluk sulama tankeri, 1 adet hayvan tırnak temizleme makinesi mevcuttur. İncir üreticisi çiftçilerimizin, kaliteli ve sağlıklı ürün alabilmeleri için ihtiyaçları olan incir kurutma kerevetleri, ilekleme file torba ve biyoteknik mücadelede kullanılan ekşilik böceği tuzakları,Tarım İlçe Müdürlüğümüz ile yapılan ortak çalışmalar neticesinde, İhracatçılar Birliği tarafından temin edilerek üreticilerimize ücretsiz olarak dağıtılmıştır” dedi.