Bozdoğan Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Bozdoğan Ziraat Odası > Haberler > Bozdoğan Ziraat Odası üreticinin destekçisi

Bozdoğan Ziraat Odası üreticinin destekçisi

Bozdoğan Ziraat Odası Başkanı Galip Özel, ilçede tarım üretimi yapan çiftçiler için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, iyi tarım ve organik tarımı önemsediklerini söyledi.

Bozdoğan Ziraat Odası Başkanı Galip Özel, “Çam fıstığı ve patates üretiminde iddialı olan üreticimiz, diğer tarım ürünlerini de en iyi şekilde yetiştirmenin çabası içerisinde. Biz de üreticimizin sürekli yanında ve destekçisiyiz” dedi. 

Bozdoğan Ziraat Odası Başkanı Galip Özel, ilçede tarım üretimi yapan çiftçiler için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, iyi tarım ve organik tarımı önemsediklerini söyledi.

Bozdoğan Ziraat Odası’nın faaliyetleri hakkında bilgi veren Özel, şöyle konuştu:

“Odamıza kayıtlı 11 bin 572 üreticimiz, 202 bin 212 dekar alanda üretim yapmaktadır. Üreticilerimizin bilinçli üretim yapabilmeleri için, odamız bünyesinde 2 tarım danışmanı hizmet vermektedir. Ayrıca, mahallelerimizde Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) dosyalarının tamamlanması için, mahallelerimize giderek hizmet veren tek oda olduğumuzu da söyleyebilirim. Bu sayede 2016 yılı ÇKS dosyalarımızın yüzde 80’i tamamlanmış durumda. Tarım danışmanlarımız yine mahallelerde toplantılar düzenleyip budama kursu, organik tarım eğitimleri vermekte. İyi tarım ve organik tarım üreticilerimiz tarafından yapılmakta ve şuan odamıza kayıtlı 750 çiftçimiz organik tarım, 250 çiftçimiz de iyi tarım üretimi yapmaktalar. Odamızda bulunan zirai alet ve ekipmanlar, çiftçilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda kullanımı sağlanmaktadır. Odamız bünyesinde 2015 yılında incirlerin ekşimemesi için ekşilik böceği tuzağı, incirlerde ilek asmak için file, incir kurutma kereveti çiftçilerimize hizmet olarak ulaştırılmıştır.”

“BOZDOĞAN PATATESİ İLE ÖDEMİŞ’E RAKİP”

Bozdoğan’da çam fıstığı, patates, kestane, incir, kiraz ve zeytinin yanı sıra hububat çeşitlerinin yetiştirildiğini bildiren Ziraat Odası Başkanı Galip Özel, “İlçe üreticimiz bilinçli üretim yapmak ve kaliteli hasat elde etmek için gerekli araştırmayı yapıyor. Düzenlenen tarım fuarlarına üreticimiz, odamız öncülüğünde yoğun katılım gösteriyor ve bu fuarlarda tarımdaki gelişmeleri, yenilikleri yakından takip ediyor. Çam fıstığı ve patates üretiminde iddialı olan üreticimiz, diğer tarım ürünlerini de en iyi şekilde yetiştirmenin çabası içerisinde. Bozdoğan patatesi ile Ödemiş’e rakip olduğumuzu da belirtmek isterim. Üretilen patatesimiz iç piyasada pazarlanırken, diğer ürünlerimizde ihracat da yapılmaktadır” dedi.